HomeBlogAchter de schermen

Achter de schermen

Wekelijks schrijven we met veel plezier stukjes voor Hem62 Magazine. Hier gaat naast onze “gewone” baan de nodige tijd in zitten. Toch hebben we tijd over om ook nog andere dingen op te pakken. De afgelopen maanden hebben we zeker niet stil gezeten. Een deel van onze tijd wordt geclaimd door onze nieuwe huisgenoot, Oskar. Hij is een echte eigenwijze teckel en laat als het moet goed van zich horen. Hij maakt zich nergens zorgen over en leeft in het moment. Zijn behoeftes zijn vrij simpel: eten, drinken, in de zon liggen als het kan, slapen en wandelen. Tijdens onze wandelingen rent hij vrolijk met ons mee en snuffelt overal en nergens aan. Voor ons het moment om te genieten van de natuur en al wandelend Hem62-overleg te voeren en plannen te maken. Wat hebben we de afgelopen tijd zoal gedaan?

Nordic Magazine
Ook dit jaar schrijven we weer ieder kwartaal een column voor Nordic Magazine. De deadlines staan in onze agenda en als we al weten waar de column over moet gaan dan staat dat ook genoteerd. Het is leuk om te doen en ook iedere keer weer spannend hoe het geheel er straks op papier uit ziet. We krijgen weliswaar een digitale proef maar zodra het blad op de deurmat valt, maken we de folie meteen open om te zien waar we staan en hoe het er uit ziet.
De abonnees hebben het nieuwste nummer inmiddels ontvangen en op 23 maart worden de (boek)winkels in Nederland en Vlaanderen bevoorraad. De nummers zijn ook los te bestellen via de Reisbladenkiosk. Mocht je iemand een leuk cadeau willen geven dan is een cadeau abonnement een goed idee.

VvKRVvKR – Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
We zijn al een aantal jaren lid van de VvKR, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties. De vereniging heeft een kleine 400 leden. Al deze leden zijn echte reisspecialisten en staan voor een persoonlijke benadering en zijn gericht op kleinschalig toerisme. Als leden helpen we elkaar en delen kennis op allerhande vlakken variërend van juridische aspecten tot en met het gebruik van social media. Deze kleine ondernemers hebben het zwaar, ze werken vanuit thuis en komen niet in aanmerking voor steun. We hopen natuurlijk allemaal dat reizen deze zomer weer gewoon kan en iedereen weer kan doen wat hij graag doet.
Volgende week mogen we een week lang het instagramaccount van de VvKR overnemen en laten we zien wat er in ons reisaanbod zit en hoe mooi Zweden is. Het instagram account van de VvKR vind je hier.
Verder zijn we onlangs benaderd door een VvKR-collega en hebben we besproken wat de mogelijkheden tot samenwerking zijn. Van beide kanten zien we daar meerwaarde in en we vullen elkaar goed aan. De komende tijd gaan we de samenwerking verder vorm geven.

Heb je vakantieplannen? Kijk dan ook eens naar het aanbod van onze collega’s van de VvKR. Voor Zweden kijk je natuurlijk eerst bij ons ;-).

Webshop
In januari hebben we onze webshop opnieuw opgezet en uitgebreid. Natuurlijk vind je er reis- en wandelgidsen maar ook Zweedstalige boeken die op zoek zijn naar een tweede lezer. Sinds kort is er in onze webshop ook een Zweedse verjaardagskalender te koop. De kalender bevat mooie foto’s van Zweden, iedere maand de verjaardag van een beroemde Zweed en een Zweeds woord dat met verjaardag te maken heeft. En natuurlijk is er ruimte om de verjaardagen van vrienden en familie te noteren. De kalender kun je hier bestellen.

Zweedse gerechten
Suzanne maakt af en toe heerlijke Zweedse gerechten. De recepten en de foto’s verschijnen op Hem62 Magazine. Voor het zover is hebben we het natuurlijk eerst geproefd. Als ze het gerecht dan nog een keer maakt verandert onze keuken in een heuse fotostudio: schermen, achtergronden, daglichtlamp en statief worden neergezet. Vervolgens verschijnen de rekwisieten en natuurlijk niet te vergeten het daadwerkelijke gerecht op tafel. Alles wordt zorgvuldig op zijn plek gezet en vervolgens worden er foto’s gemaakt. Een fotosessie duurt best wel een tijdje, de kleuren moeten op elkaar afgestemd zijn, attributen worden voorzichtig verschoven totdat er een compositie ontstaan is waar ze mee tevreden is. En dan pas verschijnt er een bericht op Hem62 Magazine.

Zweedse boeken
Iedere maand brengen we een boek van een Zweedse schrijver onder de aandacht. We lezen het boek eerst zelf zodat een oordeel kunnen vormen over het boek. Dit betekent het nodige uitzoekwerk en het schrijven van een artikel.

Meest gelezen

X