HomeBlogSneeuwschoenwandelen

Sneeuwschoenwandelen

De komende tijd zullen we af en toe een artikel opnieuw publiceren. Vandaag het eerste. 


Enkele jaren geleden hebben we sneeuwschoenen gekocht waarmee we iedere winter wandeltochten maken. Zo lopen we de wandelingen die we in zomer maken ook een keer op een hele andere manier en komen we op plekken die in de winter vrijwel onbereikbaar zijn.

De eerste keer dat we gingen wandelen was het lopen wat onwennig maar na een tijdje waren we gewend aan het wat breder neerzetten van onze voeten. De fout die iedereen wel eens maakt is de ene sneeuwschoen net een stukje over de andere te zetten waardoor je toch struikelt. 

Vaak zijn we de eerste en misschien wel de enige die de wandeling maken. De paden zijn bedolven onder een dik pak sneeuw en de enige oriëntatie die we hebben zijn de markeringen op de bomen. Zo lopen we van markering naar markering. Bij iedere markering zorgen we ervoor dat we de volgende ook zien zodat we niet te ver van de route afwijken. Tijdens de wandeling worden we omgeven door stilte. Onderweg zien we de sporen van het wild en verbazen ons erover hoe ver een eland wegzakt in de sneeuw. Deze manier van wandelen is gaaf, je waant je alleen op de wereld en komt op plekken waar al heel lang niemand meer geweest is.

Wil jij ook graag sneeuwschoenwandelen? Kijk dan bij Rob’s Filuftaktiviteter

Värmland, ongerept en avontuurlijk Zweden

Meer weten over deze mooie provincie in het midden van Zweden? In onze reisgids: Värmland, ongerept en avontuurlijk Zweden vind je nog meer toeristische tips.

Meest gelezen