HomeBlogValpleden

Valpleden

Oskar is ons nieuwste teamlid.

Gisteren zijn we met Oskar gaan wandelen in het natuurreservaat Fräkensjömyrarna. In het reservaat zijn twee wandelingen Valpleden van 4,5 kilometer en Alfaleden van 10 kilometer. Aangezien Oskar nog een puppy is kozen we voor Valpleden (vrij vertaald het puppypad).

De wandeling begon over een onverharde weg, maar na een paar honderd meter werden we een smal bospaadje op gestuurd en liepen we achter elkaar tussen de bosbessenstruikjes. Na een tijdje stonden de bosbessenstruikjes niet meer zo dicht op het pad en werd het bos opener. Tussen de bomen door konden we de vennetjes zien die in het gebied lagen. Af en toe liepen we over planken die over de te natte stukken gelegd waren. Bijna aan het eind van onze wandeling liepen we door een bos dat in 2019 gecontroleerd was afgebrand. Hier en daar kwam het eerste groen alweer op maar het deed nog steeds wat spookachtig aan. 

Je bereikt Fräkensjömyrarna door van Hagfors naar Geijersholm te rijden en dan af te slaan naar Gustavsfors. Op de splitsing voor Gustavsfors houd je rechts aan richting Tyngsjö. Even na Laggåsen staat een bord Fräkensjömyrarna 5 kilometer. Sla hier en volg de bordjes naar het reservaat. De wandelingen starten bij de parkeerplaats. 

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

Karlstad
onbewolkt
17.3 ° C
17.3 °
17.3 °
39 %
4.6kmh
0 %
vr
17 °
za
16 °
zo
14 °
ma
7 °
di
11 °

Abonneer je op de nieuwsbrief

Abonneer je op de nieuwsbrief en mis niets. De nieuwsbrief verschijnt één keer per week met het laatste nieuws.

Meest gelezen