HomeBlogVärmland, ongerept en avontuurlijk Zweden

Värmland, ongerept en avontuurlijk Zweden

Naast boeken die op zoek zijn naar een tweede lezer vind je in onze webshop ook door ons geschreven reisgidsen. Onze reisgidsen schrijven we op basis van onze eigen ervaring waardoor de reisgidsen meer zijn dan een opsomming van feitjes. In de reisgids over Värmland (Värmland, ongerept en avontuurlijk Zweden) nemen we je mee op reis door Värmland. We beginnen met een algemeen stuk over Zweden en daarna wisselen blogverhalen en toeristische informatie elkaar af.
Värmland is een provincie in het westen van Zweden en ligt tegen de grens met Noorwegen en is één grote natuurattractie. Deze bosrijke provincie heeft meer dan 10.000 meren en de langste rivier van Zweden, de Klarälv, stroomt van noord naar zuid door het landschap om bij Karlstad uit te monden in Vänern, het grootste meer van Zweden. De regio’s in dit boek vormen een natuurlijke indeling. Noord-Värmland wordt gevormd door Torsby en alles wat ten noorden daarvan ligt. Het merencomplex Fryken deelt Värmland in een westelijk en een oostelijk deel. Het zuiden wordt gevormd door het gedeelte dat aan de noordkant van Vänern ligt.

2 REACTIES

  1. Wij genieten erg van de leuke stukjes over Värmland omdat onze kinderen en kleinkinderen 2 jaar geleden hier zijn gaan wonen. Sindsdien zijn we er een paar keer op vakantie geweest en we hopen deze zomer weer te kunnen gaan.

    • Dank jullie wel! We blijven nog wel even schrijven. We hopen ook op een zomer waar iedereen weer naar Zweden mag.

Reacties zijn gesloten.

Karlstad
onbewolkt
17.3 ° C
17.3 °
17.3 °
39 %
4.6kmh
0 %
vr
17 °
za
16 °
zo
14 °
ma
7 °
di
11 °

Abonneer je op de nieuwsbrief

Abonneer je op de nieuwsbrief en mis niets. De nieuwsbrief verschijnt één keer per week met het laatste nieuws.

Meest gelezen