HomeBlogWandelen bij IKEA

Wandelen bij IKEA

Gistermiddag zijn we naar Karlstad geweest voor wat boodschappen. Karlstad is vanuit Stöllet best wel een eindje en dus ging Oskar ook mee. Onderweg slaapt hij in zijn stoeltje of kijkt wat naar buiten. Als hij even in de auto moet wachten geven we hem de opdracht om goed op te letten. We hebben geen idee hoe serieus hij zijn taak neemt maar hij vindt het prima om even te wachten. Via een app op onze telefoons houden we hem in de gaten en als hij kabaal maakt dan merken we dat.

Een van onze stops was IKEA. Nu kun je in een IKEA aardig wandelen maar dat is niet wat wij ons voorstellen bij een wandeling. We hadden thuis al uitgezocht wat we nodig hadden en waar we het konden vinden in de winkel waardoor ons wandeling door het warenhuis kort was.

We wilden nog naar andere winkels en om Oskar nu de hele tijd in de auto te laten zitten en even een rondje over de parkeerplaats te laten wandelen vonden we niet leuk. Bovendien geniet Oskar zichtbaar meer van een wandeling door de natuur dan een rondje over het asfalt.

Nu staat aan de rand van de parkeerplaats bij IKEA een bord zoals je ze zoveel ziet bij een plek waar een wandeling start. We hadden het bord al vaker gezien maar nooit echt bekeken. Op het bord stond dat er een wandeling was van 1,5 kilometer op Bergviks udde. Een udde is een stuk land dat uitsteekt in bijvoorbeeld een meer, in dit geval Vänern.

Niet veel later liepen we over het pad en lieten de drukte van IKEA achter ons. In het begin volgde de wandeling de oever van Vänern en liepen we over rotsen. Onderweg bleek dat Oskar sneller is dan we dachten. Bij een afstapje dat te groot was om vanaf te springen, tilde Suzanne hem op en zette hem een stukje lager neer. Toen ze even rond keek was Oskar verdwenen, hij stond weer vrolijk achter haar op de rots waar ze hem een paar seconden eerder vanaf getild had.

Uitzicht over Vänern
Oskar loopt terug en vraagt zich af wanneer ik klaar ben met foto’s maken.

Al wandelend hadden we niet het idee dat in de buurt van IKEA of Karlstad waren. We liepen over rotsen, door het bos en hadden een mooi uitzicht op Vänern. Na een tijdje zagen we het beginpunt weer en stonden we op de parkeerplaats van IKEA. De wandeling was niet al te lang maar wel verrassend.

Het bord van IKEA is alweer in zicht

Abonneer je op de nieuwsbrief

Abonneer je op de nieuwsbrief en mis niets. De nieuwsbrief verschijnt één keer per week met het laatste nieuws.

Meest gelezen