HomeBlogWeer naar huis!

Weer naar huis!

lunch

Eindelijk was het zover, we gingen weer naar Stöllet. We hadden besloten het hele stuk te rijden met een overnachting. Op zaterdag wilden we doorrijden naar het motel dat we geboekt hadden in Zweden: Het Fleninge Classic Motel in de buurt van Helsingborg (dankjewel voor de tip Margreet!). Onze eerste stop was Rastplats Dammerberge in Duitsland voor koffie en wat lekkers. Lunchen deden we bij Padborg in Denemarken.

Een tijdje geleden had ik al een Brobizz transponder gekocht zodat we eenvoudig de tolbruggen in Denemarken over konden zonder te moeten stoppen bij het betaalloket. De grote Beltbrug was de eerste tolbrug op onze route. We vroegen ons af of de transponder goed werkte en of de slagboom wel zou open gaan. Suzanne koos heel stoer de rijstrook waar boven stond “Brobizz” we naderden de tolpoort, zou de slagboom open gaan of zouden we die eraf rammen? Op het laatste moment hoorde we een piep uit het kastje en ging de slagboom open.  In de app op mijn telefoon kon ik de passage zien en dat we betaald hadden. In plaats van een simpele piep had de ontwerper van mij wel een leuker geluid mogen bedenken bijvoorbeeld: katsjing. De Sontbrug was imposant en ook hier verliep de passage soepel.

Het Fleninge Classic Motel was inderdaad “Classic” en had qua uiterlijk niet misstaan in een Amerikaanse film uit de jaren 50 een langgerekt gebouw met genummerde kamers met ieder een eigen parkeerplaats voor de deur. Suzanne ging inchecken en kwam even later terug met de sleutel van onze kamer, we parkeerden onze auto voor de deur. Ik zag dat voor de kamer mooie vlakke tegels lagen, met de vierpoot kon ik zonder problemen naar binnen lopen. De kamer was ruim en schoon en om het plaatje compleet te maken hing er een wanddecoratie bestaande uit oude film foto’s aan de muren. De kamer was goed aangepast: er was een inloopdouche met douchekruk en naast het toilet hingen beugels.

Het Fleninge Motel

Nadat we ons geïnstalleerd hadden was het tijd voor het avondeten dat deden we als vanouds bij de Max in de buurt van het hotel
We hebben die nacht goed geslapen. Ook voor Oskar was het een feest omdat hij ontdekt had dat hij bij ons op bed kon springen. Hij zocht een lekker plekje aan het voeteneinde ging liggen en rolde zich tevreden op. Toen hij het ‘s ochtends tijd vond om op te staan kreeg ik een natte lebber over mijn gezicht, ik was gelijk goed wakker. Nadat we alle drie wakker waren pakte Suzanne de auto in en konden we op weg voor het laatste stuk naar Stöllet.

We hadden besloten om de weg tussen de grote meren door te rijden, deze vinden wij mooier en prettiger rijden. Wat was het fijn om weer door Zweden te rijden! Al kletsend en genietend vlotte de reis goed. We pauzeerden op voor ons bekende en vertrouwde plekken. Aan het begin van de avond kwamen we aan in Stöllet. Dankzij de leuning aan het trapje bij de voordeur (dankjewel Hans en Yvonne!) kon ik makkelijk naar binnen. We waren weer thuis!

Thuis!

5 REACTIES

  1. Wat ontzettend fijn Ton,Suzanne en Oscar dat jullie weer op jullie prachtige plek in Zweden waren en dat het allemaal voorspoedig is gegaan!!!Op nog heel veel mooie verblijven in jullie geliefde plek in Zweden!!!!

  2. Geweldig verhaal, goed om te lezen dat jullie weer thuis zijn in Zweden! Geniet ervan!!

  3. Wat ontzettend fijn dat jullie er weer zijn. Mooi om te lezen! Een hele fijne tijd gewenst daar.

Reacties zijn gesloten.

Karlstad
onbewolkt
17.3 ° C
17.3 °
17.3 °
39 %
4.6kmh
0 %
vr
17 °
za
16 °
zo
14 °
ma
7 °
di
11 °

Abonneer je op de nieuwsbrief

Abonneer je op de nieuwsbrief en mis niets. De nieuwsbrief verschijnt één keer per week met het laatste nieuws.

Meest gelezen