Laden Evenementen

Aankomende Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

juni 2019

Midsommarmarkt

22 juni - 23 juni
Fraeylemaborg, Hoofdweg 30
Slochteren, 9621AL Nederland

Ook dit jaar wordt op het Landgoed Fraeylemaborg voor de Midsommar Markt georganiseerd, ter viering van de langste dag van het jaar. Oorspronkelijk komt de midzomer viering voort uit zomerzonnewende.  Tijdens de Midsommar Markt kunt je genieten van een markt met een diversiteit aan producten.  

Meer weten »

Vansbrosimningen

29 juni - 7 juli
Vansbro, Herrgården
Vansbro, 78050 Zweden

Ieder jaar is er begin juli een open water zwemwedstrijd in Vansbro, de Vansbrosimningen. Dit is de grootste open water zwemwedstrijd van Zweden.  Gedurende die dagen zijn er meerdere zwemwedstrijden met als hoogtepunt de Vansbrosimningen zelf. Deze wedstrijd gaat over 3000 meter, waarvan 2000 meter met de stroom mee  in de Vanån en 1 000 meter tegen de stroomopwaarts in de Västerdalälven. Er doen ieder jaar weer duizenden deelnemers mee.

Meer weten »

juli 2019

Svenska Dansbandsveckan

14 juli - 20 juli
Malung Malung, Zweden

Tijdens de Dansband vecka in Malung verandert het dorpje in een grote camping, oude Amerikaanse auto’s verschijnen in het straatbeeld, er worden feesttenten opgebouwd en er klinkt overal muziek. De nummers die gespeeld worden zijn oudere Zweedse klassiekers of covers van bekende liedjes maar dan in het Zweeds. Maar er is ook voldoende moderne muziek. Door de vele Amerikaanse auto’s en de soms wat gedateerde muziek krijgt het geheel een nostalgische “back to the fifties” sfeer.    

Meer weten »

Gammelvala

20 juli - 27 juli
Brunskogs Hembygdsgård, Skutboudden
Brunskog, 67194 Zweden

“Gammelvala” betekent “oude wereld” en dat is net wat er in Brunskog te zien. In de hembygdsgård worden oude ambachten getoond. Er wordt teer gemaakt, houtskool gebrand, tunnbröd gebakken, er is een weverij, een smederij, er staat een oude zaagmachine, een schaafmachine en een stoommachine. Verder kun je een vioolbouwer, pottenbakker, mandenmaker, touwslager, houtsnijder etc. aan het werk zien. Het is teveel om alles op te noemen en iedere dag heeft een ander thema. Het is erg leuk om er eens rond…

Meer weten »

Kultur i Tiomilaskogen

25 juli - 27 juli
Tiomilaskogen Tyngsjö, Zweden

Tijdens het evenement "Kultur i Tiomilaskogen" zijn liefhebbers van kunst en cultuur welkom in Tiomilaskogen op de grens van Värmland en Dalarna. In dit Finnmarkbos liggen een aantal hele  kleine dorpjes waar kunstenaars gedurende een aantal dagen per jaar hun werk laten zien, het gaat dan om handwerk, glas, porselein, schilderijen, sieraden en nog veel meer. Het is een unieke manier om dit enorm bos en al zijn kleine dorpjes te leren kennen.

Meer weten »

Classic Car Week Rättvik

26 juli - 2 augustus
Rättvik Rättvik, Zweden

Liefhebbers van oude Amerikaanse auto's kunnen hun hart ophalen tijdens de Classic Car Week Rättvik. Dit is het grootste auto-evenement van Zweden. De hele week zijn er evenementen en de vele auto's cruisen door het Rättvik en omgeving.    

Meer weten »

augustus 2019

Antik & Samlarmässa

9 augustus - 10 augustus
Ransäters Hembygdsgård, Högsbyvägen 2
Ransäter, Zweden

Op de jaarlijkse Antik- och Samlarmåssa in de hembygdsgård van Ransäter. Op de beurs zijn oude traktoren en auto’s te bekijken en wordt er antiek en loppis verkocht. Het is iedere keer een gezellige beurs waar veel te bekijken en te kopen is. Het is verbazingwekkend wat er allemaal te koop wordt aangeboden: glaswerk, serviesgoed, meubels, oude ansichtkaarten, legeruniformen, geweren, speelgoed, LP’s, CD’s etc. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt verkocht. Verder zijn de oude, voornamelijk Amerikaanse, auto’s…

Meer weten »

oktober 2019

Scandinavië-XL

26 oktober - 27 oktober
Expo Hoevelaken, Koninginneweg 1
Hoevelaken, 3871JZ Nederland

Op Scandinavië-XL Beleef je het beste van het Noorden.

Meer weten »

december 2019

Zweedse kerstmarkt in Groningen

7 december - 8 december
Suikerfabriek Groningen, Energieweg 10
Groningen, Nederland

Let op: Exacte datum nog niet bekend. In de oude suikerfabriek in Groningen is er een Zweedse kerstmarkt. De gelegenheid om net voor kerst de laatste leuke en unieke cadeautjes te kopen met een Zweeds tintje.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen