Laden Evenementen
Zoek Evenementen

Evenementen weergave navigatie

Aankomende Evenementen

Evenementen Lijst navigatie

mei 2018

Scandinaviëmarkt

26 mei - 27 mei
Museum Schokland, Middelbuurt 3
Schokland, 8319AB Nederland

Op de Scandinavië Markt bij Museum Schokland kun de  je genieten van alle mooie dingen die Scandinavië te bieden heeft. Ook wij van Hem62 zijn hier te vinden. Je kunt dan bij ons terecht voor onze reisgidsen en informatie over Zweden.  

Meer weten »
juni 2018

Vakantieplannen?

1 juni
Hem62, Praktische informatie voor jouw vakantie in Zweden.

Als je op vakantie gaat mag een goede reisgids niet ontbreken. Het lezen van een reisgids hoort bij de voorpret van je vakantie. In onze winkel vind je een praktische reisgids met alle informatie voor een geslaagde vakantie in Värmland.

Meer weten »

Midsommarmarkt

23 juni - 24 juni
Fraeylemaborg, Hoofdweg 30
Slochteren, 9621AL Nederland

Op 23 en 24 juni 2018 wordt op het Landgoed Fraeylemaborg voor het eerst een Midsommar Markt georganiseerd, ter viering van de langste dag van het jaar. Oorspronkelijk komt de midzomer viering voort uit zomerzonnewende.  Tijdens de Midsommar Markt kunt je genieten van een markt met een diversiteit aan producten. Ook wij van Hem62 zijn hier te vinden. Je kunt dan bij ons terecht voor onze reisgidsen en informatie over Zweden.

Meer weten »

Vansbrosimningen

30 juni - 8 juli
Vansbro, Herrgården
Vansbro, 78050 Zweden

Ieder jaar is er begin juli een open water zwemwedstrijd in Vansbro, de Vansbrosimningen. Dit is de grootste open water zwemwedstrijd van Zweden.  Gedurende die dagen zijn er meerdere zwemwedstrijden met als hoogtepunt de Vansbrosimningen zelf. Deze wedstrijd gaat over 3000 meter, waarvan 2000 meter met de stroom mee  in de Vanån en 1 000 meter tegen de stroomopwaarts in de Västerdalälven. Er doen ieder jaar weer duizenden deelnemers mee.

Meer weten »
juli 2018

Svenska Dansbandsveckan

15 juli - 21 juli
Malung Malung, Zweden

Tijdens de Dansband vecka in Malung verandert het dorpje in een grote camping, oude Amerikaanse auto’s verschijnen in het straatbeeld, er worden feesttenten opgebouwd en er klinkt overal muziek. De nummers die gespeeld worden zijn oudere Zweedse klassiekers of covers van bekende liedjes maar dan in het Zweeds. Maar er is ook voldoende moderne muziek. Door de vele Amerikaanse auto’s en de soms wat gedateerde muziek krijgt het geheel een nostalgische “back to the fifties” sfeer.    

Meer weten »

Gammelvala

21 juli - 28 juli
Brunskogs Hembygdsgård, Skutboudden
Brunskog, 67194 Zweden

“Gammelvala” betekent “oude wereld” en dat is net wat er in Brunskog te zien. In de hembygdsgård worden oude ambachten getoond. Er wordt teer gemaakt, houtskool gebrand, tunnbröd gebakken, er is een weverij, een smederij, er staat een oude zaagmachine, een schaafmachine en een stoommachine. Verder kun je een vioolbouwer, pottenbakker, mandenmaker, touwslager, houtsnijder etc. aan het werk zien. Het is teveel om alles op te noemen en iedere dag heeft een ander thema. Het is erg leuk om er eens rond…

Meer weten »

Kultur i Tiomilaskogen

26 juli - 28 juli
Tiomilaskogen Tyngsjö, Zweden

Tijdens het evenement "Kultur i Tiomilaskogen" zijn liefhebbers van kunst en cultuur welkom in Tiomilaskogen op de grens van Värmland en Dalarna. In dit Finnmarkbos liggen een aantal hele  kleine dorpjes waar kunstenaars gedurende een aantal dagen per jaar hun werk laten zien, het gaat dan om handwerk, glas, porselein, schilderijen, sieraden en nog veel meer. Het is een unieke manier om dit enorm bos en al zijn kleine dorpjes te leren kennen.

Meer weten »

Classic Car Week Rättvik

27 juli - 3 augustus
Rättvik Rättvik, Zweden

Liefhebbers van oude Amerikaanse auto's kunnen hun hart ophalen tijdens de Classic Car Week Rättvik. Dit is het grootste auto-evenement van Zweden. De hele week zijn er evenementen en de vele auto's cruisen door het Rättvik en omgeving.    

Meer weten »

Värmlands Vikingating

28 juli - 29 juli
Värmlands Vikingacenter, Byälvsvägen
Värmlands Nysäter, 66195 Zweden

In het Vikingcenter in Nysäter verzamelen dit weekend de vikingen zich. Tijdens het evenement zijn er een vikingmarkt, vikingspelen en nog veel meer andere activiteiten.

Meer weten »
augustus 2018

Antik & Samlarmässa

10 augustus - 11 augustus
Ransäters Hembygdsgård, Högsbyvägen 2
Ransäter, Zweden

Op de jaarlijkse Antik- och Samlarmåssa in de hembygdsgård van Ransäter. Op de beurs zijn oude traktoren en auto’s te bekijken en wordt er antiek en loppis verkocht. Het is iedere keer een gezellige beurs waar veel te bekijken en te kopen is. Het is verbazingwekkend wat er allemaal te koop wordt aangeboden: glaswerk, serviesgoed, meubels, oude ansichtkaarten, legeruniformen, geweren, speelgoed, LP’s, CD’s etc. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt verkocht. Verder zijn de oude, voornamelijk Amerikaanse, auto’s…

Meer weten »

Flygfesten Dala-Järna

10 augustus - 12 augustus
Dala-Järna Flygfelt, Flygfältsvägen 22
Dala-Järna, 78051

Liefhebbers van oude vliegtuigen kunnen een weekend lang genieten in Dala-Järna. Het weekend is gevuld met oude vliegtuigen waaronder de: P-51D Mustang, Douglas DC-3, SK 60 en de JAS 39 Gripen. Daarnaast zijn er verschillende teams en stuntvliegers aanwezig zoals de: The Royal Jordanian Falcons, Twister Aerobatic Team en het Flying Bulls Aerobatic Team. Op de website staat het hele programma.

Meer weten »
oktober 2018

Scandinavië-XL

27 oktober - 28 oktober
Expo Hoevelaken, Koninginneweg 1
Hoevelaken, 3871JZ Nederland

Op Scandinavië-XL Beleef je het beste van het Noorden. Dit jaar is de beurs in tegenstelling tot andere jaren in de Expo in Hoevelaken. Ook wij van Hem62 zijn hier te vinden. Je kunt dan bij ons terecht voor onze reisgidsen en informatie over Zweden.

Meer weten »
december 2018

Zweedse kerstmarkt in Groningen

14 december - 15 december
Suikerfabriek Groningen, Energieweg 10
Groningen, Nederland

Let op: De definitieve datum is nog niet bekend! In de oude suikerfabriek in Groningen is er een Zweedse kerstmarkt. De gelegenheid om net voor kerst de laatste leuke en unieke cadeautjes te kopen met een Zweeds tintje. Ook wij van Hem62 zijn hier te vinden. Je kunt dan bij ons terecht voor onze reisgidsen en informatie over Zweden. Onze reisgidsen hebben we al mooi ingepakt.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen