HomeReizenWinter in Värmland

Winter in Värmland

Winter Wonderland

In de winter verandert Värmland in een sprookjesland. De sneeuw en de zon laten de roodbruine huisjes extra mooi uitkomen en alles is bedekt met een dik pak sneeuw. In de winter is er in Värmland veel te doen. Hieronder geven we enkele tips voor je wintervakantie.

Huskysledetocht

Bijna iedereen heeft sleeën met husky’s op zijn of haar lijstje staan. In Värmland kun je op meerdere plaatsen tochten maken. Zittend in de slee wordt je voortgetrokken door een span husky’s en glij je door het prachtige landschap.

Tip: Highyard Sleddogs Adventure

Skiën en langlaufen

Skiën en langlaufen zijn de winteractiviteiten bij uitstek.

In Värmland vind je een aantal skigebieden de bekendste zijn: Ski Sunne, Hovfjället en Branäs. Overal zijn ski- en langlauf-uitrustingen te huur

Sneeuwscootersafari

Op een sneeuwscooter rijd je door de prachtig besneeuwde bossen en over bevroren meren. Het besturen van een sneeuwscooter is een ervaring op zich en je komt op plekken waar je anders in de winter niet zou komen.

Tip: Snowscooter & Quad Safari Sweden

Sneeuwschoenwandelen

Sneeuwschoenwandelen is geschikt voor iedereen die kan lopen. Samen met een gids ga je op pad door de besneeuwde bossen van Värmland.

Tip: Rob’s Friluft Aktiviteter

Winterwandeling

In de winter kun je goed wandelen op plekken waar de sneeuw niet al te dik is. De sneeuw en de vorst geven alles een ander aanzien, stroompjes en watervallen zijn bevroren en op sommige plekken hangen enorme ijspegels aan de rotsen.

Accommodaties

Je wintervakantie is natuurlijk niet compleet zonder accommodatie. Om je te helpen hebben we alvast wat mooie accommodaties op de kaart gezet.
Klik hier voor de kaart of pagina met accommodaties.

Värmland, ongerept en avontuurlijk Zweden

Meer weten over deze mooie provincie in het midden van Zweden? In onze reisgids: Värmland, ongerept en avontuurlijk Zweden vind je nog meer toeristische tips.

Meest gelezen