Week 26

24 t/m 30 juni

In de eerste week van de Sommarkalender nemen we je mee voor een mooie wandeling bij een waterval en vertellen je waar je het lekkerste ijs in Värmland kunt eten. In het automuseum in Torsby kun je oude gerestaureerde voertuigen bewonderen. Het park dat eromheen ligt is een mooie plek voor een fika of picknick.

Geniet van het mooie Zweden en vi ses i Värmland!

Automuseum

Saab 92 De Luxe uit 1952

Het Torsby Fordonsmuseum is een klein auto- en motormuseum (fordon betekent voertuig). De collectie omvat ongeveer 125 auto’s en motoren. Het meest bijzondere stuk is de vrachtauto die de Frykenbilen genoemd wordt. Een auto met een bijzonder verhaal die bijna 50 jaar op de bodem van het meer Fryken heeft gelegen. Meer over de Frykenbilen lees je hier Torsby Fordonsmuseum of natuurlijk in het museum.

Website: torsby-fordonsmuseum.se
Openingstijden: van 1 juni tot 31 augustus: werkdagen 10:00-17:00, weekenden 12:00-17:00
Adres: Grässmarkvägen, Torsby

Wandeling langs Femtåfallet

Afstand: 7km
Startpunt: Het startpunt van de wandeling vind je een paar kilometer ten noorden Ambjörby aan de weg 62

De waterval Fämtåfallet heeft een hoogte van 44 meter, maar het totale verval is 100 meter over een afstand van iets meer dan 4 kilometer. Een wandeling neemt je mee langs de overblijfselen van vroeger en laat je de prachtige natuur zien. De wandeling is 7 kilometer en neemt je mee stroomopwaarts. Onderweg zie je de 60 meter diepe kloof die de rivier heeft uitgesleten. Na ongeveer 3,5 kilometer steek je de rivier via een hangbrug over en wandel je via de andere kant terug. Net voor het eindpunt steek je de rivier nog een keer over en loop je terug naar je beginpunt onderaan de waterval.

Femtfallet

Bonbons en ijs

In Sysslebäck ligt een kleine bonbonfabriek, Naturpralinen. De bonbons worden met natuurlijke ingrediënten gemaakt en zijn gedecoreerd met onder andere Värmlandse motieven. In de zomer kun je op het gezellige terras terecht voor heerlijk zelfgemaakt ijs of koffie met bonbons.
Je vindt Naturpralinen net even buiten Sysslebäck aan de 62 (op het bordje staat Chokladfabrik)
Website: www.naturpralinen.se

Evenementen

28-30 juni
Handwerkbeurs in Brunnskog
In de hembygdsgård van Brunnskog is van 28 -30 juni de Handverksmässan. Hier kun je terecht voor zelfgemaakte cadeau’s en souvenirs zoals handgeweven kleden of kussens, tinnen sieraden en houtsnijwerk.

Website: hantverksmassa
Openingstijden: vrij-za 10-17, zo 10-16
Adres: Brunskogs Hembygdsförening, Skutboudden, Brunskog

Weer

Meer Sommarkalender

Nieuwsbrief

1 REACTIE

  1. Wat een leuke “weetjes”. Ik ga meteen opzoeken hoe wij de waterval kunnen bezoeken!

Reacties zijn gesloten.