Week 28

8 t/m 14 juli

Deze week nemen je mee naar Arvika in het Zuidwesten van Värmland. Geniet van de hedendaagse kunst in het Rackstadmuseum, wandel langs het fjord en ontdek de cultuur in het Sågudden Friluftmueum.

Vi ses i Värmland!

Rackstad

Rackstadmuseum

In Arvika vind je het Rackstadmuseum. Het idee voor dit museum is van Gustav Fjæstad (1868 – 1948) toch is het museum pas vele jaren na zijn overlijden in 1993 geopend.
Het Rackstadmuseum is een van de mooiste kunstmusea in Zweden en trekt museumbezoekers uit de hele wereld. Naast de vaste exposities, met onder andere werk van de Rackstadgroep, zijn er altijd wisselende exposities met hedendaagse en historische kunst. In het park en tuin bij het museum vind je sculpturen en het atelier Oppstuhage van Christian Eriksson. Meer over de geschiedenis van het Rackstadmuseum vind je hier: Rackstadmuseum

Website: www.rackstadmuseet.se
Openingstijden: 30 april – 15 september, dinsdag – zondag 11:00 – 17:00
Adres: Kungsvägen 11, Avika

Wandelen bij Bergklätt

Bergklätt is een klein natuurgebied ten westen van Arvika. Vanaf dit schiereiland heb je een prachtig uitzicht over het fjord. Er zijn meerdere wandelingen uitgezet, zoals een wandeling van 1,2 kilometer geschikt voor rolstoel of kinderwagen en een 3,5 kilometer langs de oever van het schiereiland. Bergklätt staat aangegeven vanaf de 172 de weg van Arvika naar Årjäng.

Screenshot

Sågudden Friluftmuseum

Aan de oever van het Kyrkviken, centraal in Arvika, ligt het Sågudden openluchtmuseum. Dit museum bevat een 20-tal typisch Zweedse gebouwen, uit de 17de en 19de eeuw, die uit de omgeving hier naartoe zijn gebracht.
In de Storbondegården, vind je het Såguddens museum. Storbondegården is een grote boerderij die werd gebouwd in het begin van de 19e eeuw en vanuit vanuit Berg, een dorpje dichtbij de Noorse grens, werd verplaatst naar Sågudden.
In Kafé Nysstuga kun je onder het genot van een kopje koffie met een huisgemaakte lekkernij genieten uitzicht op Kyrkviken terwijl de kinderen zich vermaken in het speeltuintje.

Adres: Sågudden, Arvika

Evenementen

6-16 juli
Kulturdagar bij Geijergården
Tijdens de cultuurdagen kun je Geijergården van 10:00 tot 16:00 bezoeken zonder reservering. Let op het gebouw is alleen met een rondleiding toegankelijk.
Meer over Geijergården vind je hier
Website: geijersgården.se

Geijersgården

Weer

Meer Sommarkalender

Nieuwsbrief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in