HomeVakantieMuseaSågudden Friluftmuseum

Sågudden Friluftmuseum

Aan de oever van het Kyrkviken, centraal in Arvika, ligt het Sågudden openluchtmuseum. Dit museum bevat een 20-tal typisch Zweedse gebouwen, uit de 17de en 19de eeuw, die uit de omgeving hier naartoe zijn gebracht.
In de Storbondegården, vind je het Såguddens museum. Storbondegården is een grote boerderij die werd gebouwd in het begin van de 19e eeuw en vanuit vanuit Berg, een dorpje dichtbij de Noorse grens, werd verplaatst naar Sågudden. De drie verdiepingen zijn nu ingericht als museum. Hier vind je de objecten van een welgestelde boerenfamilie van rond 1800. Je vind de de originele lambrisering, kamers, de keuken, een extra keuken voor de grootouders, meubels, gereedschap, maar ook een waardevolle collectie beschilderde kasten en unieke “kurbits” -schilderijen uit Dalarna. In de kelder vind je een tentoonstelling met vondsten uit het stenen tijdperk tot middeleeuwse beeldhowuwwerken en voorwerpen uit de rijk geschilderde kerken uit de lutherse tijd.
In Kafé Nysstuga kun je onder het genot van een kopje koffie met een huisgemaakte lekkernij genieten uitzicht op Kyrkviken terwijl de kinderen zich vermaken in het speeltuintje.

Sågudden Friluftmuseum
Adres: Sågudden, 671 32 Arvika
Website: www.sagudden.se

Karlstad
onbewolkt
17.3 ° C
17.3 °
17.3 °
39 %
4.6kmh
0 %
vr
17 °
za
16 °
zo
14 °
ma
7 °
di
11 °

Abonneer je op de nieuwsbrief

Abonneer je op de nieuwsbrief en mis niets. De nieuwsbrief verschijnt één keer per week met het laatste nieuws.

Meest gelezen