HomeVakantieOntdekken15 Handige apps

15 Handige apps

Wil je meer weten over Zweden, ben je op reis in Zweden of wil je Zweeds leren? In de app stores van Apple en Google vind je veel apps die je kunnen helpen. We hebben een lijstje gemaakt met een aantal handige apps.

Natuur

Viltappen

Deze app bevat informatie over de dieren die je in Zweden in het wild (ook vogels) kunt tegenkomen. Naast algemene informatie, vind je ook informatie over de sporen en uitwerpselen die de dieren achterlaten en kun je horen welke geluiden de verschillende dieren maken.
Taal: Zweeds, Prijs: Gratis

Svampguiden

Als je je altijd al hebt afgevraagd welke paddestoelen je tijdens je wandeling door de uitgestrekte bossen vindt? Dan is de Svampguiden een uitkomst, deze app bevat foto’s en informatie van alle paddestoelen. Met de ingebouwde Svampnyckeln, kun je aan de hand van vragen snel vaststellen welke paddestoel je voor je hebt.
Taal: Zweeds, Prijs: €4,49 (eenmalig)
De nieuwste app heet Svampguiden+ en is ook te vinden in de appstore. Deze app is gratis maar om alle functies te kunnen gebruiken is er een jaarabonnement van €3,49. Het abonnement vervalt automatisch na één jaar.

Aurora forecast

Bij velen staat het zien van het noorderlicht op het verlanglijstje. De app Aurora forecast helpt daarbij. De app toont je lokatie een geeft aan wat de kans is op het zien van het noorderlicht. De app toont ook een voorspelling van de intensiteit voor de komende dagen zodat je op tijd weet welke nachten je naar buiten moet om te gaan kijken.
Taal: Engels, Prijs: Gratis

Wandelen

Topo GPS

Topo GPS bevat topografische kaarten van heel van landen waaronder Zweden en Noorwegen. De app biedt de mogelijkheid om je route te plannen, je route te tracken en waypoints vast te leggen. Daarnaast biedt de app de mogelijkheid om kaarten te downloaden zodat ze ook offline beschikbaar zijn. Je kunt je routes en kaarten delen via onder andere e-mail.
Taal: Nederlands, Prijs: Gratis
Kaarten zijn in-app aankopen, de kaart van Zweden kost €3,99.

Min Karta

Deze eenvoudige app van het Lantmäteriet toont een topografische kaart van heel Zweden. De app toont de kaart en je eigen lokatie, verder zijn er geen mogelijkheden om je route bij te houden of een kaart te downloaden. De app biedt ook de mogelijkheid om perceelgrenzen en huisnummers tonen.
Tip: de topografische kaart van Zweden vind je ook op de website van het Lantmäteriet.
Taal: Zweeds, Prijs: Gratis

Nieuws

SVT

Deze app van de SVT bevat het laatste Zweedse nieuws. Naast het landelijke en wereldnieuws kun je ook het lokale nieuws van een provincie lezen.
Taal: Zweeds, Prijs: Gratis

Omni

Deze nieuws app combineert het nieuws uit meerdere bronnen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om aan te geven welk nieuws je het belangrijkste vindt om te lezen (je moet dan wel een account aanmaken).
Taal: Zweeds, Prijs: Gratis

Weer

SMHI

De weer app van het SMHI toont je de weerspelling voor de komende dagen. Je kunt je eigen startplaats instellen zodat je ook in Nederland meteen het actuele weer van je startplaats ziet. Verder biedt de app een buien- en windradar.
Taal: Zweeds, Prijs: Gratis

Grönt Väder

Omdat de voorspelling van de weerinstituten af en toe van elkaar afwijken, combineert deze app het weer van het SMHI (Zweden), Yr (Noorwegen) en GFS (Wereldwijd) om zo te komen tot een betere voorspelling.
Taal: Zweeds, Prijs: Gratis

Zweeds leren

Duo Lingo

Duo Lingo leert je spelenderwijs Zweeds (en andere talen). De oefeningen zijn ingedeeld in categorieën en niveau’s zoals: werkwoorden, kleding, etc. Woorden en zinnen worden herhaald zodat ze ook echt blijven hangen.
Taal: Engels, Prijs: Gratis

8 Sidor

8 Sidor brengt het Zweedse nieuws op een eenvoudige manier. De zinnen zijn kort en er wordt eenvoudige taal gebruikt, hierdoor kun je ook als je beginner het Zweedse nieuws volgen.
Taal: Zweeds, Prijs: Gratis

Luisteren en kijken

SR Play

SR Play is de app van Zweedse radio. Hier kun je online het laatste Zweedse nieuws luisteren. De app is ook een podcast speler, je kunt programma’s downloaden zodat je ze ook offline kunt luisteren. Je vindt er niet alleen actualiteiten, maar ook programma’s over de geschiedenis (P3 Historia), documantaires (P3 Dokumentär), Taal (Språket), verhalen etc.
Taal: Zweeds, Prijs: Gratis

UR Play

UR Play is de app van Sveriges Utbildnings radio (Zweedse educatieve omroep). In deze app vind je documentaires, colleges, schoolprogramma’s etc. over een groot aantal verschillende onderwerpen, zoals wetenschap, cultuur, samenleving en nog veel meer.
Taal: Zweeds, Prijs: Gratis

SVT Play

SVT Play is de app van de Zweedse televisie. Hier kun je online TV-programma’s kijken. Sommige uitzendingen mogen helaas niet in het buitenland bekeken worden.
Taal: Zweeds, Prijs: Gratis

Verkeer

Easy Park

Als je in Zweden wil parkeren kun je betalen met contanten of je creditcard. Met de parkeer app van Easy Park kun je dat ook online doen. De app geeft aan op welke parkeerplaats je staat. In de app leg je het kenteken van je auto vast en hoe je wilt betalen bijv, creditcard of paypal. Easy Park werkt in ook in heel veel andere landen.
Taal: Nederlands, Prijs: Gratis

Karlstad
onbewolkt
17.3 ° C
17.3 °
17.3 °
39 %
4.6kmh
0 %
vr
17 °
za
16 °
zo
14 °
ma
7 °
di
11 °

Abonneer je op de nieuwsbrief

Abonneer je op de nieuwsbrief en mis niets. De nieuwsbrief verschijnt één keer per week met het laatste nieuws.

Meest gelezen