HomeVakantieOntdekkenBjurbäckens slussar och bruk

Bjurbäckens slussar och bruk

Bjurbäckens slussar

In het Bergslagskanaal, dat van Filipstad naar Karlstad loopt, liggen meerdere sluizencomplexen. Het sluizencomplex bij Bjurbäcken werd in 1853-57 aangelegd om de stroomversnellingen bij Bjurbäcken te omzeilen. Het bestaat uit een drietal sluizen die samen een hoogteverschil van 11 meter overbruggen. Het complex ligt in een schilderachtige omgeving waar je ‘s zomers heerlijk kunt picknicken of genieten van een ijsje of fika (koffie met wat lekkers) in het zomercafé.

Sommarcafé

Op weg naar de sluizen passeer je Bjurbäckens bruk. Het eerste dat hier opvalt is de prachtige stenen brug met ijzeren leuningen. Deze leuningen werden in de smederij van Bjurbäcken gesmeed. Vroeger stonden bij Bjurbäckens bruk een hoogoven en enkele smederijen. Bjurbäcken wordt al genoemd in een brief van Gustav Vasa aan de rentmeester van Asphyttan in 1557 en in 1602 werd de eerste smederij gebouwd. Tegenwoordig zie je hier nog de ruïnes van de oude smederij en de molen.

Bjurbäckens bruk

Bjurbäckens Slussar och bruk vind je door bij Storfors op de 26 de afslag Bjurbäcken te nemen. Volg deze afslag 8 kilometer totdat je het bordje “Bjurbäckens slussar” ziet. Precies op deze hoek ligt de bruk.

Värmland, ongerept en avontuurlijk Zweden

Meer weten over deze mooie provincie in het midden van Zweden? In onze reisgids: Värmland, ongerept en avontuurlijk Zweden vind je nog meer toeristische tips.

Meest gelezen