HomeVakantieOntdekkenGustavsviks Herrgård

Gustavsviks Herrgård

Even ten noordwesten van Kristinahamn ligt Gustavsviks Herrgård, Gustavsvik heette oorspronkelijk gewoon Vik. Na een bezoek van de Zweedse koning Gustav III (1746 – 1792) in 1772, werd het landgoed omgedoopt tot Gustavsvik. In de daaropvolgende jaren veranderde Gustavsvik verschillende keren van eigenaar en werd het verder ontwikkeld. In 1886 kreeg het landhuis een kasteelachtig uiterlijk en werden de tuinen uitgebreid. In 1957 kocht de gemeente Kristinehamn het landgoed. Slechts tien jaar later, in 1967, werd het landhuis volledig verwoest door een brand. De twee vleugelgebouwen, andere bijgebouwen, de tuin en het park bleven gespaard.
Het gebouw aan de westelijke vleugel werd in de jaren negentig van de vorige eeuw gerenoveerd. In 2016 werden er de Zweedse tv programma’s Sommar med Ernst en Jul med Ernst opgenomen. Het oostelijke vleugelgebouw werd in 2018-2019 gerenoveerd.`
In het park vind je informatieborden waarop de geschiedenis van de Herrgård wordt beschreven.

Je vindt Gustavsviks Herrgård door de de E18 van Kristinehamn naar Karlstad t volgen. Neem na ongeveer 3,5 kilometer de afslag Östervikskapel. Volg deze weg 1,4 kilometer tot je aan de linkerkant Gustavsviks Herrgård ziet.
Adres: Hjälmarsnäsvägen 2, Kristinehamn

Värmland, ongerept en avontuurlijk Zweden

Meer weten over deze mooie provincie in het midden van Zweden? In onze reisgids: Värmland, ongerept en avontuurlijk Zweden vind je nog meer toeristische tips.

Meest gelezen