HomeVakantieOntdekkenMuziek onderweg

Muziek onderweg

We moeten toegeven dat we geen fervente muziekluisteraars zijn. De reden dat de autoradio aanstaat is meestal de verkeersinformatie. Zeker als we door Duitsland rijden is dat handig zodat we op tijd een andere route kunnen kiezen. Iets dat in al die jaren overigens maar een paar keer nodig is geweest.

Jaren geleden stond bij de ICA een rekje met zomer cd’s. Alle cd’s waren voor zien van kleurrijke zomerse plaatjes, stranden, palmbomen etc. We waren nieuwsgierig naar de muziek die op die cd’s stond. We kochten een cd met een plaatje dat ons het meest aan Zweden deed denken en daar hoorden wat ons betreft geen palmenstranden bij. Het werd een cd met bloemetjes en iets van “sommartider” in de titel. De inhoud bestond uit voor ons onbekende artiesten en liedjes.

Toen we de boodschappen in de auto hadden geladen wilden we weten wat er op de cd stond. Dus de cd ging in de cd-speler, die toen nog in onze auto zat. Vol verwachting draaiden we het volume wat omhoog en wachtten op wat komen ging. En toen knalde “Sommartider, hej hej, sommartider” door de auto. Op de cd stonden meerdere liedjes maar dit liedje van Gyllene Tider is sinds die tijd voor ons onlosmakelijk verbonden met de zomer in Zweden.

Tegenwoordig heeft onze autoradio geen cd-speler meer, maar het nummer is te vinden op Spotify en Youtube. Op weg naar Zweden willen we het toch wel eens net te hard opzetten.

Tegenwoordig meldt navigatie op tijd dat er file staat of iets anders en sluit dan vaak af met de tekst “U volgt nog steeds de snelste route.” Onderweg luisteren we soms naar RixFM, Mix Megapol of Spotify. Vaak is het ook gewoon stil in de auto en genieten we van de omgeving of praten wat.

Waar luisteren jullie naar onderweg naar Zweden?

Karlstad
onbewolkt
17.3 ° C
17.3 °
17.3 °
39 %
4.6kmh
0 %
vr
17 °
za
16 °
zo
14 °
ma
7 °
di
11 °

Abonneer je op de nieuwsbrief

Abonneer je op de nieuwsbrief en mis niets. De nieuwsbrief verschijnt één keer per week met het laatste nieuws.

Meest gelezen