HomeVakantieReizenGeijersholm Herrgård

Geijersholm Herrgård

-

Dit keer zitten we op de veranda van Geert en Marina van Geijersholms Herrgård. Nadat we genoten hebben van de koffie met wat lekkers beginnen we met interview.

Eerst maar even voorstellen: wie zijn jullie?

Wij zijn Geert en Marina Claassen-de Cocq en inmiddels wonen we alweer bijna 20 jaar in Zweden. Voordat we naar Zweden verhuisden woonden we in Dongen waar Geert bij Ericsson in Rijen als System/Product Manager (Telecom/IT) en Marina in de gezinsverzorging werkte.
In de jaren die volgden werkte Geert op contractbasis en woonden we ruim drie jaar in Stockholm en Göteborg. Hierna woonden we nog een tijdje in het Belgische Bocholt. Door het netwerk dat Geert opbouwde bij Ericsson Zweden werd hij op een dag gebeld met de vraag of hij misschien geïnteresseerd was om op permanente basis in Karlskrona te komen werken. Omdat we reeds ervaring hadden met het leven in Zweden en omdat het werk bij Ericsson in Nederland een andere richting insloeg, hoefden we niet lang na te denken. In januari 2005 verhuisden we naar Karlskrona waar Geert voor Ericsson ging werken en Marina naast haar werk als hulp in de huishouding een opleiding deed tot restaurantkok
Na 27 jaar Ericsson koos Geert er in 2017 voor om vrijwillig Ericsson te verlaten. We wilden al langer iets voor ons zelf beginnen en een B&B/hotel stond hoog op ons lijstje. Zo kwamen via hemnet.se (een Zweedse huizensite) bij Geijersholms Herrgård terecht en verhuisden we van de Zweedse zuidoostkust helemaal naar Värmland.

Wat is jullie bedrijf?

Geijersholms Herrgård is een B&B waar je het typische B&B-gevoel krijgt. Gasten komen bij ons thuis en dat gevoel moeten ze ook krijgen. Hiervoor zitten ze niet letterlijk in onze woonkamer maar de hele B&B straalt een huiselijke sfeer uit waardoor je je er gelijk thuis voelt. Verder zijn we altijd aanwezig om vragen te beantwoorden of voor persoonlijke service.
Naast het ontbijt bieden wij ook avondeten aan. Hierbij moet je denken aan “husmanskost”, dus geen à la carte restaurant maar een gewone huiselijke maaltijd. Wij bedenken iedere dag opnieuw wat we op tafel zetten en houden natuurlijk rekening met de wensen van onze gasten.

En dan de vraag die iedereen stelt: waarom Zweden?

We denken dat je wel kunt stellen dat Zweden voor ons koos. Na al die jaren voelen we ons hier thuis. Zweden heeft een heel andere levenskwaliteit. Het tempo ligt hier een stuk lager (hier moeten wij na al die jaren nog altijd aan wennen…) en de natuur kun je letterlijk overal vinden.  Je kunt uren wandelen zonder ook maar iemand tegen te komen. De lucht is fris en schoon, iets dat elke keer duidelijk wordt als we een keer richting Nederland gaan.

Zweedse filosofie: maak je niet druk voor vandaag wat je morgen ook nog kunt doen.Dit hebben we de afgelopen jaren al vaker meegemaakt in Zweden, het blijft (nog altijd) wennen.

Dat men het in Zweden allemaal wat rustiger aan doet bleek ook toen wij naar de Herrgård verhuisden. De (nieuwe) “bergvärmepump” (warm water en verwarming via warmte uit de grond) hield er steeds mee op en de monteur kwam eens kijken. Hij stond wat in zichzelf te filosoferen over wat er aan de hand kon zijn, deed iets dat niet werkte en ging vervolgens weer filosoferen. Om 15:30 zat zijn werkdag erop en ging hij naar huis. Het maakt niet uit of het werk klaar is of niet, einde werkdag is einde werkdag. Morgen is weer een nieuwe dag!De volgende dag weer dezelfde routine! Eerst kwam hij niet opdagen omdat hij iets anders moest doen (wat hij gisteren niet vertelde, want ik had dat niet gevraagd…). Gek werd je ervan, het schoot maar niet op. Uiteindelijk bleek het een instelling te zijn die niet goed stond.

Wat de toekomst brengt weten we niet. We hebben geleerd dat het lastig is om te plannen want je weet vandaag niet wat er morgen gebeurt.  Onze focus ligt op Geijersholms Herrgård en we zien wel wat op ons pad komt.

Meer weten? Kijk op www.geijersholms-herrgard.se

- Advertentie -spot_img

Geijersholm Herrgård

0
Dit keer zitten we op de veranda van Geert en Marina van Geijersholms Herrgård. Nadat we genoten hebben van de koffie met wat lekkers...

Hem62

Mooi Gula Huset

Grinsbyn

X