Our Little Farm

Dit keer zitten we op de boerderij van Marcia en Dimitry. Het is heerlijk weer dus we kunnen lekker buiten zitten en genieten van het uitzicht op de paarden en de andere bewoners van Our Little Farm.

Eerst maar even voorstellen: wie zijn jullie?

Wij zijn Marcia en Dimitry van Our Little farm. In Nederland woonde Dimitry in Terneuzen, waar hij in de haven als kraanmachinist werkte. Marcia komt uit Zoetermeer waar ze werkte als dierenartsassistente. Vanaf dat we klein waren hadden we beiden een passie voor paarden, deze passie delen we nu met onze gasten in ons bedrijf in de vorm van outdoor-activiteiten met onze paarden. Dimitry heeft de opleiding voor hoefsmid gedaan en onderhoudt samen met Marcia de hoeven van de paarden. Daarnaast werkt Dimitry als kraanmachinist en Marcia als dierenartsassistente.

Wat is jullie bedrijf?

Our Little Farm is een kleinschalig, toeristisch paardenbedrijf met grote avonturen!
De naam is een afgeleide van Marcia’s oude stal in Nederland “Our little ranch”. We zijn een, voor Zweedse begrippen, kleine boerderij en dit willen we graag zo houden. Want op die manier houden we onze persoonlijke sfeer en leveren we kwaliteit in plaats van kwantiteit.
We bieden voor elk wat wils, zowel voor beginners als gevorderde ruiters. Voor iedereen bieden wij de ultieme outdoor-ervaring. Bij ons kun je op een mooie ontspannen manier genieten van de prachtige Zweedse natuur. Dit kan bijvoorbeeld door het maken van buitenritten. Onze buitenritten zijn ook geschikt voor beginners want je rijdt in kleine groepen waardoor er altijd een van onze ervaren ruiters in de buurt is.
Maar ook voor de ervaren ruiters hebben we genoeg aanbod, een echte aanrader zijn onze meerdaagse back-to-basic ritten waarbij je na een lange dagtocht aankomt op een mooie plek in het bos. Nadat je de paarden verzorgd hebt maak je vuur om je eten op klaar te maken. Hierna slaap je in een tipitent midden in het bos onder de sterrenhemel.
En mocht je liever niet zelf rijden dan kun je je heerlijk ontspannen laten voorttrekken door een van onze paarden in de huifkar of, in de winter, de arrenslee.
In de toekomst willen we onze boerderij nog verder uitbreiden. We willen graag de biologische kant op gaan en voor een deel ons eigen vlees en groente gaan produceren. Hiervoor hebben we sinds kort al koeien en kippen aangeschaft. Daarnaast willen we met de koeien nog een leuke activiteit met de paarden gaan organiseren (Team Penning).

En dan de vraag die iedereen stelt: waarom Zweden?

Dimitry werd er door een oud-collega op gewezen dat in Zweden nog de ruimte en mogelijkheden waren om een boerderij met grond te kopen en zo zijn droom het starten van een paardenbedrijf waar te maken. Zodoende is Dimitry naar Zweden gereisd om zich verder te oriënteren. Dit leidde in 2008 tot de aankoop van Dimitry’s eerste boerderij. Sinds 2013 is Our Little Farm onze plek geworden en zijn we hier ons bedrijf begonnen. We genieten nog elke dag van het leven hier. Niet voor niets is ons advies:

Leef met de seizoenen, volg de natuur, laat je niet gek maken, werk hard maar zonder stress!

Meer weten? Kijk op www.ourlittlefarm.se/nl

X