Klöftsprecka

Ten zuiden van Koppom ligt een breukhelling die in tweeën gedeeld wordt door een 40 meter lange kloof, Klöftsprecka. Klöftsprecka is ontstaan door erosie. De helling bestaat gedeeltelijk uit lamprofyr een zacht gesteente dat in de loop van de tijd geërodeerd is. Het hardere gesteente, gneis, bleef over en vormt nu de wanden van deze 15 meter diep en 1,5 meter brede kloof.
Naar de kloof gaat een 2 kilometer lange heen- en terugwandeling. Het startpunt van de wandeling vind je door van Koppom naar Årjäng te rijden over de 177 en net voor Järnskog Kyrka rechtsaf te slaan. Volg deze weg tot het informatiebord en het startpunt.

2 REACTIES

 1. Hallo Ton en Suzanne,
  Elke week lees ik jullie Magazine en haal er altijd weer inspiratie uit voor onze vakanties in Zweden.
  Complimenten en dank voor de leuke artikelen.
  Bij het lezen ben ik gelijk nieuwsgierig naar waar die mooie plekken liggen t.o.v. ons vakantie-adres en t.o.v. andere bezienswaardigheden (om bezoekjes eventueel te combineren), en zoek het op op een kaart.
  Zou het mogelijk zijn om een kaart in jullie magazine op te nemen om daar inzicht in te verkrijgen?
  Ik ben benieuwd.
  Bedankt alvast en succes met alles waar jullie mee bezig zijn.

  • Hallo Judith,
   Dank je wel voor het compliment. We zijn over een kaart aan het nadenken, dus wie weet. We nemen in de tags die je onderaan het artikel vindt altijd de kommun op zodat je alvast een indicatie hebt waar je de plek ongeveer kunt vinden.

Reacties zijn gesloten.

Karlstad
onbewolkt
17.3 ° C
17.3 °
17.3 °
39 %
4.6kmh
0 %
vr
17 °
za
16 °
zo
14 °
ma
7 °
di
11 °

Abonneer je op de nieuwsbrief

Abonneer je op de nieuwsbrief en mis niets. De nieuwsbrief verschijnt één keer per week met het laatste nieuws.

Meest gelezen