HomeVakantieWandelenNötön-Åråsviken

Nötön-Åråsviken

Ten zuiden van Kristinehamn ligt het natuurreservaat Nötön-Åråsviken. Het natuurreservaat is als het ware een schiereiland in het grootste meer van Zweden, Vänern. Het landschap is heel divers, je vindt er weilanden met grote eiken, loofbossen, weiden, uitgestrekte rietvelden en vennen. Door de grote variatie is het gebied geschikt als leefgebied voor veel verschillende planten en dieren. Nötön-Åråsviken is een prachtig wandelgebied, er zijn drie gemarkeerde wandelingen die op verschillende plaatsen beginnen.

Prästöleden start bij de noordelijkste ingang van Nötön-Åråsviken en is 5,6 kilometer lang. De wandeling gaat grotendeels door weiden die begraasd worden door koeien. De dieren zijn ongevaarlijk maar erg nieuwsgierig, houd hier rekening mee wanneer je met een hond wandelt. Na een tijdje bereik je de noordelijkste punt van Prästön waar een kleine uitkijktoren staat. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op Kilsviken. Na een tijdje kom je langs Prästuden waar je een mooie picknickplaats met uitzicht over Vänern vindt. Hierna gaat de wandeling weer terug naar je startpunt.

Nötöleden begint bij de middelste ingang van het natuurgebied en is 5,5 kilometer lang. De wandeling begint door het dennenbos waarna je doorloopt naar de oevers van Vänern. Na ongeveer 1,6 kilometer is er een mooie picknickplek met picknicktafel, vuurplek en (droog)toilet. De wandeling gaat verder door het loofbos op Österön om uiteindelijk terug te keren naar je startpunt.

Ook Arskagsleden loopt gedeeltelijk door de weiden met grazende koeien. Tijdens de wandeling heb je een prachtig uitzicht Åråsviken zich uit met zijn labyrint van eilanden en rietgebieden. Åråsviken maakt deel uit van Vänern. Op het zuidelijkste puntje van de wandeling vind je Arskagsudden met een prachtige picknickplek met uitzicht over Vänern. Arskagsleden begint bij de zuidelijke ingang en is 5,6 kilometer lang.

Karlstad
onbewolkt
17.3 ° C
17.3 °
17.3 °
39 %
4.6kmh
0 %
vr
17 °
za
16 °
zo
14 °
ma
7 °
di
11 °

Abonneer je op de nieuwsbrief

Abonneer je op de nieuwsbrief en mis niets. De nieuwsbrief verschijnt één keer per week met het laatste nieuws.

Meest gelezen