HomeVakantieWandelenRondom Alviken

Rondom Alviken

In de buurt van Siljansnäs vind je Alviken en Byrviken een tweetal inhammen van het Siljan. De twee inhammen worden van elkaar gescheiden door het schiereiland Storön. Over het schiereiland en rondom het Alviken vind je een wandeling van ruim 7 kilometer. De wandeling begint bij het clubhuis van de Siljansnäs roeivereniging. Als je je wandelschoenen hebt aangedaan en op pad wilt begin je niet met wandelen maar met roeien! Aan de oever liggen bootjes die je mag gebruiken om naar het uiterste puntje van Storön te roeien. Zodra je van wal gestoken bent zie je in de verte de plek waar je op Storön weer moet aanleggen.

Let op: zorg ervoor dat er altijd aan iedere kant een bootje ligt. Dus als je het laatste bootje genomen hebt, sleep dan een ander bootje terug.

Aan de overkant gaat de wandeling verder over het schiereiland Storön. Heel even wandel je door een weide en zie je links en rechts in de verte Alviken en Byrviken, daarna volg je een bospad en wordt je omsloten door bomen. Na een tijdje verlaat je het bos en wandel je over een brede zandweg tussen akkers. Nadat je van Storön afgewandeld bent buigt het pad naar rechts en volgt het de oever van Alviken. Onderweg passeer je aanlegsteigertjes en zandstrandjes. Af en toe verlaat het pad de oever en wandel je langs akkers en struiken.

Bijna aan het eind van de wandeling splitst het pad zich. Hier kun je ervoor kiezen om dicht langs de waterkant te lopen (sjönära) of om een kleine omweg te maken mocht het te nat zijn.  Niet veel later zie je in de verte het clubhuis alweer en ben je terug bij het beginpunt.

Uitzicht op Alviken en Storön vanaf het Naturum in Siljansnäs.
Alviken runt

Abonneer je op de nieuwsbrief

Abonneer je op de nieuwsbrief en mis niets. De nieuwsbrief verschijnt één keer per week met het laatste nieuws.

Meest gelezen