Segerstad

Ten westen van Karlstad ligt Segerstad, een landtong in het meer Vänern. Segerstads archipel is onderdeel van de unieke archipel van Vänern met eilanden, rotsachtige dennenbossen, sparrenbossen, loofbossen, open vlakten en cultuurhistorische overblijfselen. Onder de planten en dieren bevinden zich verschillende soorten die anders alleen in een waterrijk gebied leven zoals de scholekster.
Het gebied bestaat uit ongeveer 30 eilandjes die, dankzij de bescherming als natuurreservaat, grotendeels vrij zijn van bebouwing. De eilandjes bestaan voornamelijk uit bossen en stranden.
Vanaf de parkeerplaats start een aantal wandelingen waaronder twee rondwandelingen van 2,5 en 3,5 km.  Ook start er een rolstoeltoegankelijke wandeling van 4,0 km. Dit pad is niet overal verhard maar prima toegankelijk door de harde ondergrond en de vlonders die kleine eilandjes met elkaar verbinden. Onderweg kom je langs diverse picknickbankjes en schuilhutten en heb je een prachtig uitzicht over Vänern.

Segerstad vind je door op de E18 richting Oslo de afslag Segerstad te nemen.

 

Värmland, ongerept en avontuurlijk Zweden

Meer weten over deze mooie provincie in het midden van Zweden? In onze reisgids: Värmland, ongerept en avontuurlijk Zweden vind je nog meer toeristische tips.

Meest gelezen