Wij zijn Ton en Suzanne Strijbosch en sinds eind 2009 zijn we de trotse eigenaren van een huis in Stöllet. We brengen daar, samen met onze kinderen, al onze vakanties door en we zien in één jaar Zweden in alle seizoenen.

In de zomer genieten we van de lange dagen, het lekkere weer en het buitenleven. In de herfst kleuren de bomen, vriest het af en toe en valt de eerste sneeuw. In december zijn de dagen kort, ligt er sneeuw en genieten we van de gezellige feestdagen. In februari worden de dagen langzaam langer en is de winter op zijn mooist, we skiën, sleeën met husky’s of langlaufen. In mei begint het voorjaar maar krijgen we ook wel eens een sneeuwbui op ons dak.

We zijn er zo vaak dat we ons zelf deltidssvenskar, oftewel parttime Zweden, durven te noemen. We spreken en lezen Zweeds en heel soms dromen we in het Zweeds.

Ondanks dat we er zo vaak zijn en veel ondernemen zijn we nog lang niet uitgekeken, we blijven nieuwe dingen ontdekken. Kortom het gaat nooit vervelen. Wij zijn enthousiast over het land en we delen onze kennis en ervaring graag.

Kijk rustig rond en als je nog iets wil weten, kun je ons bereiken via de knop “Contact”.

Med vänliga hälsningar / Met vriendelijke groeten,

Ton en Suzanne