HomeZwedenBoekenBjörnstad-Fredrik Backman

Björnstad-Fredrik Backman

Björnstad is een Zweeds stadje dat zijn beste tijd heeft gehad. Zoals men daar zegt: je kunt er niet leven, je kunt er hoogstens overleven. Maar aan het meer staat een heel oude ijsbaan, en die is de reden waarom mensen in Björnstad nog geloven in betere tijden: het juniorenteam van de plaatselijke ijshockeyclub kan dit jaar landskampioen worden. De hoop op een betere toekomst voor de stad legt veel druk op de jonge spelers. De halve finale is uiteindelijk de katalysator voor een gruwelijke daad die de hele stad in beroering brengt. Beschuldigingen vliegen over en weer en geen van de bewoners ontkomt aan de commotie.

Björnstad

Dit is het eerste boek dat ik van Fredrik Backman las. In het begin moest ik wennen aan zijn schrijfstijl, Backman beschrijft het verhaal door het oog van verschillende inwoners van Björnstad en daarom is het in het begin soms lastig te begrijpen wie, wie is, maar na een paar hoofdstukken zat ik helemaal in het verhaal. Door zijn schrijfstijl neemt Backman je mee in de hoofden van de inwoners van Björnstad waardoor je je onderdeel van deze gemeenschap gaat voelen. Voor iedereen die Zweden kent zijn beschrijvingen van de omgeving herkenbaar en voelbaar. Dit alles maakte het een boek dat je maar moeilijk opzij legt.

Over de auteur

Fredrik Backman is een Zweeds columnist, blogger en auteur. Hij werd in 1981 in Stockholm geboren maar groeide op in Helsingborg. Zijn eerste roman “Een man die Ove heet” verscheen in 2012 en werd in 2015 verfilmd. Andere boeken zijn: Dingen die mijn zoon moet weten over de wereld (2012), Oma heeft me gestuurd om te zeggen dat het haar spijt (2013), Britt-Marie was hier (2015), En elke ochtend wordt de weg naar huis steeds langer (2015), Wij tegen jullie (2017) en Angstige mensen (2019).
Björnstad verscheen in 2016, in februari 2021 begint op HBO Max een serie (Beartown) gebaseerd op deze roman.

Wil je dit boek ook lezen?

Karlstad
onbewolkt
17.3 ° C
17.3 °
17.3 °
39 %
4.6kmh
0 %
vr
17 °
za
16 °
zo
14 °
ma
7 °
di
11 °

Abonneer je op de nieuwsbrief

Abonneer je op de nieuwsbrief en mis niets. De nieuwsbrief verschijnt één keer per week met het laatste nieuws.

Meest gelezen