HomeZwedenBoekenGouden kooi-Camilla Läckberg

Gouden kooi-Camilla Läckberg

gouden kooi

voor de buitenwereld lijkt het of Faye alles heeft: een perfecte man, een geliefde dochter en een luxeappartement in de meest chique wijk van Stockholm. Maar duistere herinneringen uit haar jeugd in Fjällbacka achtervolgen haar en ze voelt zich steeds meer gevangen in een gouden kooi. Ooit was ze een sterke vrouw met ambities, maar voor Jack heeft ze alles opgegeven. Als hij haar verlaat, stort haar hele wereld in. Ineens heeft ze helemaal niets meer. Eerst is ze radeloos, maar dan besluit ze zich niet zomaar gewonnen te geven en beraamt ze een meedogenloos wraakplan.

Gouden kooi

Als groot fan van de Fjällbacka serie was ik erg benieuwd naar Gouden kooi (oorspronkelijke titel “En bur av guld”). In het begin vond ik de persoon Faye tegenvallen, ze is een volgzame huisvrouw zonder eigen mening. Dit verandert als Faye door haar man bedrogen wordt. Ze verandert in een krachtige vrouw met een duister randje die het heft in eigen handen neemt en op meesterlijke wijze wraak neemt. Door het boek heen lees je flashbacks over het verleden van Faye en begrijp je steeds beter hoe ze de vrouw is geworden die ze nu is. 
Ondanks dat haar schrijfstijl nog steeds zeer herkenbaar aanwezig is, is Camilla Läckberg met Gouden kooi een andere weg in geslagen. Gouden kooi is anders dan de Fjälbacka-serie geen detective-achtige thriller maar meer een psychologische thriller. Aan het eind van het boek zijn nog niet alle losse draadjes opgelost wat maakt dat ik nieuwsgierig ben naar Zilveren vleugels (Vingar av silver) het vervolg op Gouden kooi.

Over de auteur

Camilla Läckerg is een van de best verkopende Zweedse thrillerauteurs. Ze debuteerde in 2002 met IJsprinses (Isprinsessan ) dat zich afspeelt in Fjälbacka, een plaatsje aan de Zweedse oostkust. Na IJsprinses volgden er nog negen boeken in de Fjälbacka serie met Patrik Hedström en Erica Falck in de hoofdrol. In 2017 verscheen het laatste boek Heks (Häxan) in deze serie. 
Gouden kooi dat in 2019 verscheen is samen met Zilveren vleugels (2020) een psychologisch tweeluik.

Wil je dit boek ook lezen?

Karlstad
onbewolkt
17.3 ° C
17.3 °
17.3 °
39 %
4.6kmh
0 %
vr
17 °
za
16 °
zo
14 °
ma
7 °
di
11 °

Abonneer je op de nieuwsbrief

Abonneer je op de nieuwsbrief en mis niets. De nieuwsbrief verschijnt één keer per week met het laatste nieuws.

Meest gelezen