Hem62

-

Dit keer zitten we aan onze eigen tafel in Stöllet. Met uitzicht op de prachtige herfstkleuren die onder de ochtendmist tevoorschijn komen, buigen we ons over de vragen die we normaal aan anderen stellen.

Eerst maar even voorstellen: wie zijn jullie?

Wij zijn Ton en Suzanne Strijbosch en we denken dat de omschrijving parttime-Zweden het best bij ons past. We reizen zo’n vijf keer per jaar op en neer tussen Nederland en Zweden. Samen runnen we Hem62 en daarnaast hebben we beiden nog een parttimebaan in Nederland, Ton als IT-architect en Suzanne als röntgenlaborante. In Nederland wonen we in Apeldoorn en onze thuisbasis in Zweden ligt in Stöllet. We hebben twee kinderen, een dochter van 21 die in Apeldoorn studeert en inmiddels niet meer thuis woont en een zoon van 18 die in Enschede studeert.

Wat is jullie bedrijf?

Hem62 is ontstaan uit onze passie voor Zweden. Toen we 10 jaar geleden ons huis in Stöllet kochten besloten we een blog bij te houden zodat we vrienden en familie op de hoogte konden houden van onze belevenissen. Na een tijdje kreeg onze blog steeds meer volgers en mensen begonnen ons algemene vragen over Zweden te stellen. Dit leidde tot een website met toeristische informatie over Zweden en later onze eerste reisgids Värmland, ongerept en avontuurlijk Zweden. Hierna volgden Winter in Värmland, een magisch winteravontuur in Zweden en Dalarna, rondom het Siljan.

Ons kantoor in Nederland en Zweden

Door onze reisgidsen kwamen we steeds meer in contact met ondernemers in Värmland en hierdoor ontstond het plan om een reisorganisatie te beginnen. Onze reisorganisatie Hem62 Travel bestaat nu twee jaar. Je kunt bij ons terecht voor accommodaties en activiteiten in Värmland. Hiervoor werken we samen met onze partners, lokale experts, die Värmland als geen ander kennen en er alles aan doen om je een geweldige vakantie te bezorgen. Je stelt op onze site zelf jouw vakantie in Värmland samen. Je vult je koffertje met wat jij leuk vindt en dit stuur je naar ons, wij gaan dan voor je aan de slag en je ontvangt een vrijblijvend reisvoorstel. Wanneer dit helemaal naar wens is wordt er geboekt en kan de voorpret beginnen. Enkele weken voor vertrek ontvang je een persoonlijke reisgids met daarin al jouw geplande activiteiten mét routebeschrijvingen en natuurlijk ook de routebeschrijving naar je accommodatie. Daarnaast staan er in jouw reisgids tips voor wandelingen, zwemplekjes en praktische informatie zoals winkelopeningstijden.
Maar als je liever niet alles via internet wilt regelen of ons een vraag wilt stellen kan dat. We zijn regelmatig op beurzen in Nederland en België te vinden

In de toekomst willen we permanent naar Zweden verhuizen en onze activiteiten in Värmland verder uitbreiden. Daarom zijn we sinds kort Explore Värmland gestart. Explore Värmland is een platform voor ondernemers in Värmland. Hier presenteren wij ondernemers die hun gasten het beste en het mooiste van Värmland laten zien. Wij werken samen met kleinschalige ondernemers die we persoonlijk kennen. Dit vinden wij heel belangrijk omdat we dan op beurzen en evenementen een eerlijk en enthousiast verhaal kunnen vertellen. We promoten onze partners via onze website, social media, beurzen en verspreiding van folders.
Daarnaast ondersteunen we ondernemers in Zweden ook met de bouw van een website of met het ontwerp van reclamedrukwerk.

En dan de vraag die iedereen stelt: waarom Zweden?

Zweden is voor ons
gewoon thuis

We denken dat ons antwoord heel cliché is, met op de eerste plaats de rust en de ruimte. We doen hier de dingen die we leuk vinden en dit samen met hele fijne mensen. Dit alles hadden we nooit kunnen voorzien toen we, nu bijna 10 jaar geleden, in Stöllet aankwamen. Onze auto zat vol spullen maar we hadden nog geen stoel, tafel of lamp. Onze kinderen hebben het er nu nog steeds over dat we die eerste avond met z’n allen gezeten op een luchtbed pizza hebben gegeten en alleen nog maar licht hadden van een klemspotje dat was achtergelaten door de vorige bewoners.

Meer weten? Kijk op www.hem62.nl 

 
- Advertentie -spot_img

Geijersholm Herrgård

0
Dit keer zitten we op de veranda van Geert en Marina van Geijersholms Herrgård. Nadat we genoten hebben van de koffie met wat lekkers...

Hem62

Mooi Gula Huset

Grinsbyn

X