The Greenhouse Sunnemo

Dit keer zitten we gezellig met koffie en zelfgebakken appeltaart aan tafel bij Arie en Ellen Engberts. Arie en Ellen zijn sinds 30 april 2018 eigenaren van The Green house in Sunnemo.

Eerst maar even voorstellen: wie zijn jullie?

Wij zijn Arie en Ellen Engberts en voordat we naar Zweden verhuisden woonden we in Adorp, een klein plaatsje net boven Groningen.
Arie heeft als technisch installateur bij diverse bedrijven gewerkt. De laatste 23 jaar was hij de eigenaar van een schoonmaakbedrijf. In zijn vrije tijd speelde hij toneel bij de Rederijkerskamer in Bedum en was hij fanatiek karper visser.
Ellen werkte 32 jaar als hoofdkassière in een supermarkt en deed de administratie van het schoonmaakbedrijf. Haar grote hobby is koken. In de zomermaanden had ze haar eigen drukbezochte Theetuin. Verder werkte ze als vrijwilliger bij “De dorpstafel” waar ze iedere vrijdag voor een groep van 15 tot 40 mensen uit het dorp kookte.
Samen hebben we 2 kinderen, een zoon van 24, Martin, en een dochter van 21, Simone, beide wonen en werken in Nederland.

Wat is jullie bedrijf?

Wij zijn de trotse eigenaren van “The Green House” een guesthouse in Sunnemo. We verhuren vier volledig ingerichte appartementen met eigen keuken, douche en toilet. Naast dat je dus zelf voor je ontbijt zorgen kun je bij ons ook ontbijtservice bestellen.  Zodat je ‘s ochtends in je eigen appartement ontspannen kunt genieten van een uitgebreid ontbijt. Doordat we zelf ook in ”The Green House” wonen zijn we voor vragen en tips altijd bereikbaar.
Het huis heeft zijn naam gekregen van de mensen hier uit de streek. De vorige eigenaar had iemand nodig voor een klusje. De Zweedse klusjesman wilde natuurlijk weten waar hij moest zijn en na een korte uitleg zei hij “aaaah Grön huset” (het groene huis). Vanaf toen heette het huis dus “The Green House”.
Om “The Green House” helemaal aan te passen naar onze wensen en ideeën hebben we er veel aandacht en liefde in gestoken. Het verfwerk binnen en buiten heeft een opknapbeurt gehad en ook in de tuin hebben we het een en ander aangepast.
We vinden het heel belangrijk dat onze gasten een fijn en prettig verblijf hebben en met goede herinneringen terug naar huis gaan.
In de toekomst willen we ook warme maaltijden gaan aanbieden aan onze gasten. Het idee is om dit via een weekmenu te doen waaronze gasten dan van tevoren op kunnen inschrijven.
Ook willen we visvakanties op het Grässjön, een meer hier dichtbij, gaan aanbieden.

 

En dan de vraag die iedereen stelt: waarom Zweden?

We waren toe aan een nieuwe uitdaging en na enkele bezoeken aan Scandinavië is de keuze op Zweden gevallen. Om goed rond te kunnen kijken huurden we een huisje in Uddeholm en van daaruit zijn we op zoek gegaan. In maart 2018 zijn we voor het eerst bij “The Green House” gaan kijken en 30 april hebben we het gekocht.
Onze allereerste boeking hadden we al toen we nog bezig waren met de koop. We werden gebeld door een Nederlandse mevrouw die op zoek was naar een appartement in de buurt van Sunnemo omdat ze daar jaren een huisje gehad hadden. Toen het stel in juni arriveerde vertelde haar man er gelijk bij dat ze “The Green House” eigenlijk maar niks vonden… “een saai gebouw waar nooit iets te beleven is” waren zijn woorden. Maar ja, het was wel dicht bij Sunnemo… Gelukkig veranderde hun mening na een paar dagen totaal en ontdekten ze dat “The Green House” een fantastische plek is. Ze hebben zelfs een week bijgeboekt en zijn van plan nog een keer terug te komen.

Meer weten? Kijk op www.thegreenhousesunnemo.se

X