HomeZwedenOver ZwedenDocumentaire over Björn Andrésen

Documentaire over Björn Andrésen

Van Film Incompany kregen we deze tip:

Op 21 april komt de documentaire The most beautiful boy in the world in de bioscoop, een film van Kristina Lindström & Kristian Petri. Het is een Zweedse documentaire over het leven van de Zweedse hoofdrolspeler van de meesterlijke Italiaanse film Death in Venice.

Visconti en Björn Andrésen

Vijftig jaar na de première van Death in Venice neemt voormalig tienerster Björn Andrésen, die de legendarisch Tadzio in Visconti’s meesterwerk speelde, ons mee op een bijzondere reis langs persoonlijke herinneringen, filmgeschiedenis, magie en tragiek, in wellicht de laatste poging om eindelijk zijn leven weer op de rails te krijgen.

Directors’ Note of intention
door Kristina Lindström en Kristian Petri

”The Most Beautiful Boy in the World” is een verhaal over een obsessie met schoonheid, over verlangen en opoffering, over een jongen wiens leven voor altijd veranderde toen regisseur Luchino Visconti hem uitriep tot “Mooiste jongen van de wereld.” Wie was die jongen en wat is er met hem gebeurd? Dit verhaal gaat over een film die een leven verwoest. Het is ook een verhaal over familiegeheimen, over zoeken naar de waarheid. We hebben The Most Beautiful Boy in the World in vijf jaar gedraaid in Stockholm, Kopenhagen, Parijs, Boedapest, Venetië, en Tokio, waar we Björn op de voet volgden. Samen met hem hebben we geprobeerd de waarheid te achterhalen over de dood van zijn moeder en de identiteit van zijn vader door in archieven te duiken en naaste familie te interviewen. We gingen op zoek naar de mensen die de afgelopen decennia zijn pad kruisten. Het was niet altijd makkelijk om sommige mensen na 50 jaar nog te vinden, maar velen waren wonderwel beschikbaar en bereid om voor de camera te vertellen. Met het uitgebreide archiefmateriaal dat we ondertussen ontdekten waren we ook ontzettend blij. Het uitgangspunt is altijd vertrouwen geweest, en Björns moed en wens om zijn verhaal te vertellen. Wij geloven in interessante vragen, niet zozeer in simpele antwoorden. Dit is geen makkelijk verhaal. We hopen dat het meeslepend is. En dat Björn overkomt als de complexe en interessante persoon die hij is. Dit verhaal heeft veel lagen, een doosje in een doosje in een doosje. In deze film horen we het verhaal van de jongen zelf, die door anderen werd verheven tot icoon, een sprookje, iets wat zijn jonge leven volledig heeft beheerst. In 2021 is het 50 jaar geleden dat Luchino Visconti tijdens de wereldpremière van Death in Venice Björn Andrésen tot mooiste jongen van de wereld uitriep. De jongen is terug.

Karlstad
onbewolkt
17.3 ° C
17.3 °
17.3 °
39 %
4.6kmh
0 %
vr
17 °
za
16 °
zo
14 °
ma
7 °
di
11 °

Abonneer je op de nieuwsbrief

Abonneer je op de nieuwsbrief en mis niets. De nieuwsbrief verschijnt één keer per week met het laatste nieuws.

Meest gelezen