Apelsinmarmelad
Sinaasappelmarmelade is een geliefd broodbeleg in Zweden. In de zomer wordt vaak jam gemaakt van bessen en vruchten die er dan volop zijn. Sinaasappelmarmelade daarentegen kun je ook prima in de winter maken, al is het alleen maar omdat je hele huis dan heerlijk naar sinaasappels ruikt.
Ingrediënten
- 500 g sinaasappels (ongeveer 2 of 3 stuks)
- 400 g geleisuiker
- 1 dl water
Bereiding
Was de sinaasappels goed met lauwwarm water. Schil met een dunschiller het oranje deel van de schil, probeer zo min mogelijk wit mee te nemen want dit is bitter. Snij de schil in kleine reepjes.
Schil de sinaasappels en verwijder hiermee het witte gedeelte. Snij het vruchtvlees in kleine stukjes.
Meng in een pan de schilletjes, het vruchtvlees, de geleisuiker en het water.
Breng het geheel aan de kook en laat dit op laag vuur ongeveer 10 minuten pruttelen.
Schenk de marmelade in schoongemaakte potjes.