Marsipanägg
Net als met kerst wordt er in Zweden met Pasen veel zoetigheid gegeten. Naast de chocolade-eitjes en paashazen zijn marsepeinen-eitjes (marsipanägg) een van de klassiekers. Deze eitjes zijn leuk en makkelijk om, samen met de (klein)kinderen, te maken. Je kunt er voor kiezen om gekleurde marsepein te kopen of om deze zelf met voedselkleurstoffen te kleuren. Ik heb gekozen voor een met nougat gevulde variant maar dit kun je natuurlijk ook weglaten.
Ingrediënten voor 30 eitjes
- 225 g marsepein
- evt. voedselkleurstoffen
- 100 g nougat
- 100 g pure chocolade
- strooisel/sprinkles
Bereiding
Verdeel de nougat in 30 stukjes en rol hier balletjes van. Zet de nougat ongeveer 15 minuten in de koelkast om af te koelen.
Kleur eventueel de marsepein in een of meerdere kleuren naar keuze. Om plakken te voorkomen kun je je werkblad met poedersuiker bestrooien.
Nog makkelijker: koop kant-en-klare marsepeinen eitjes en doop deze in de chocola.
Deel de marsepein in 30 gelijke stukjes en rol deze om de nougat in de vorm van kleine eitjes.
Smelt de chocolade au-bain-marie.
Doop de eitjes in de chocolade en bestrooi ze met het strooisel. Leg ze op bakpapier en laat ze in de koelkast afkoelen en hard worden.